Adresse
Søvangsvej 1 DK-2650 Hvidovre
Telefon
(+45) 71 10 02 03
Mail
info@nordicwebdesign.dk

Python-sprogets udvikling gennem årene

[ad_1]

Ifølge flere hjemmesider er Python et af de mest populære kodningssprog i 2015. Sammen med at være et højt niveau og generelle programmeringssprog, er Python også objekt- orienteret og åben kilde. Samtidig har et stort antal udviklere over hele verden brugt Python til at oprette GUI-applikationer, websteder og mobilapps. Den differentierende faktor, som Python bringer til bordet, er, at det gør det muligt for programmører at uddybe koncepter ved at skrive mindre og læsbar kode. Udviklerne kan yderligere udnytte flere Python-rammer til at begrænse den tid og det arbejde, der kræves for at opbygge store og komplekse softwareapplikationer.

Programmeringssproget bruges i øjeblikket af en række websteder med høj trafik, herunder Google, Yahoo Grupper, Yahoo Maps, Linux Weekly News, Shopzilla og Web Therapy. På samme måde finder Python også stor brug for at skabe spil, finansielle, videnskabelige og uddannelsesmæssige applikationer. Imidlertid bruger udviklere stadig forskellige versioner af programmeringssproget. Ifølge brugsstatistikken og markedsandelens data for Python, der er publiceret på W3techs, anvendes Python 2 for øjeblikket af 99,4% af hjemmesiderne, mens Python 3 kun anvendes af 0,6% af hjemmesider. Derfor bliver det vigtigt for hver programmør at forstå forskellige versioner af Python og dens udvikling i mange år.

Hvordan Python har udviklet sig gennem årene?

Opfattet som en hobbyprogrammering Projekt

Selv om det var et af de mest populære kodningssprog i 2015, blev Python oprindeligt udtænkt af Guido van Rossum som et hobbyprojekt i december 1989. Da Van Rossums kontor forblev lukket i julen, søgte han en hobby projekt, der vil holde ham beskæftiget i løbet af ferien. Han planlagde at oprette en tolk for et nyt skriptsprog og hedde projektet som Python. Python blev således oprindeligt designet som en efterfølger til ABC programmeringssprog. Efter tolkeren skrev Van Rossum koden offentligt i februar 1991. På nuværende tidspunkt styres open source-programmeringssproget af Python Software Foundation.

Version 1 af Python

Python 1,0 blev udgivet i januar 1994. Major release indeholdt en række nye funktioner og funktionelle programmeringsværktøjer, herunder lambda, filter, kort og reducere. Versionen 1.4 blev udgivet med flere nye funktioner som søgeordsargumenter, indbygget understøttelse af komplekse tal og en grundlæggende form for data skjule. Den store udgivelse blev fulgt af to mindre udgivelser, version 1.5 i december 1997 og version 1.6 i september 2000. Versionen 1 af Python manglede de funktioner, der tilbydes af populære programmeringssprog af tiden.

Version 2 af Python

I oktober 2000 blev Python 2.0 frigivet med den nye listeforståelsesfunktion og en affaldsopsamlingssystem. Syntaxen for listen forståelse funktionen blev inspireret af andre funktionelle programmeringssprog som Haskell. Men Python 2.0, i modsætning til Haskell, gav præference for alfabetiske søgeord over tegnsætningstegn. Også garbage collection system effektueret samling af reference cykler. Den store udgivelse blev fulgt af flere mindre udgivelser. Disse udgivelser tilføjede en række funktionaliteter til programmeringssprog som støtte til indlejrede scopes og forening af Pythons klasser og typer i et enkelt hierarki. Python Software Foundation har allerede meddelt, at der ikke ville være Python 2.8. Stiftelsen vil dog yde støtte til version 2.7 af programmeringssproget frem til 2020.

Version 3 af Python

Python 3.0 blev udgivet i december 2008. Det fulgte med en række nye funktioner og forbedringer , sammen med en række forældede funktioner. De udtrukne funktioner og bagudkompatibilitet gør version 3 af Python helt anderledes end tidligere versioner. Så mange udviklere bruger stadig Python 2.6 eller 2.7 til at benytte funktionerne, der er udskrevet fra sidste store udgivelse. Men de nye funktioner i Python 3 gjorde det mere moderne og populært. Mange udviklere skiftede endda til version 3.0 af programmeringssproget for at benytte disse fantastiske funktioner.

Python 3.0 erstattede udskriftsopgørelsen med den indbyggede print () -funktion, samtidig med at programmører bruger brugerdefineret separator mellem linjer. Ligeledes forenkles det reglerne for bestilling sammenligning. Hvis operanderne ikke er organiseret i en naturlig og meningsfuld rækkefølge, kan ordregiveringsoperatørerne nu oprette en TypeError-undtagelse. Programmeringssprogets version 3 bruger desuden tekst og data i stedet for Unicode- og 8-bitstrengene. Mens du behandler al kode som Unicode som standard, repræsenterer den binære data som kodet Unicode.

Da Python 3 er uforenelig med hinanden, kan programmørerne ikke få adgang til funktioner som streng undtagelser, gamle klasser og implicit relativ import. Udviklerne skal også være bekendt med ændringer i syntaks og API'er. De kan bruge et værktøj kaldet "2to3" til at migrere deres ansøgning fra Python 2 til 3 jævnt. Værktøjet fremhæver inkompatibilitet og områder af interesse gennem kommentarer og advarsler. Kommentarerne hjælper programmører med at foretage ændringer i koden og opgradere deres eksisterende applikationer til den nyeste version af programmeringssprog.

Seneste versioner af Python

I øjeblikket kan programmører vælge enten version 3.4. 3 eller 2,7,10 af Python. Python 2.7 gør det muligt for udviklere at benytte forbedret numerisk håndtering og forbedringer til standardbiblioteket. Denne version gør det også lettere for udviklere at overføre til Python 3. På den anden side kommer Python 3.4 med flere nye funktioner og biblioteksmoduler, sikkerhedsforbedringer og CPython implementeringsforbedringer. Imidlertid fjernes en række funktioner i både Python API og programmeringssprog. Udviklerne kan stadig bruge Python 3.4 til at benytte støtte på længere sigt.

Version 4 af Python

Python 4.0 forventes at være tilgængelig i 2023 efter frigivelsen af ​​Python 3.9. Det vil komme med funktioner, der hjælper programmører til at skifte fra version 3 til 4 problemfrit. Og da de får erfaring, kan eksperterne Python-udviklere udnytte en række bagudkompatible funktioner til at modernisere deres eksisterende applikationer uden at lægge ekstra tid og kræfter. Imidlertid skal udviklerne stadig vente mange år for at få et klart billede af Python 4.0. Men de skal overvåge de seneste udgivelser for nemt at overføre til version 4.0 af det populære kodningssprog.

Version 2 og version 3 af Python er helt forskellige fra hinanden. Så hver programmør skal forstå funktionerne i disse forskellige versioner og sammenligne deres funktionalitet baseret på specifikke behov i projektet. Han skal også kontrollere versionen af ​​Python, som hver ramme understøtter. Hver udvikler skal dog udnytte den nyeste version af Python til at benytte nye funktioner og langsigtet support.

Harri har en ivrig interesse for Python og elsker at blogge interessante ting om teknologien. Han skrev for nylig en interessant Python-blog på http://www.allaboutweb.biz/category/python/ .

[ad_2]


Skriv til os